Per què has de contemplar la LOPD i la LSSI a la teva botiga online?
10 d’abril de 2017
Tens tot a punt per començar una nova aventura professional amb la botiga en línia però, compte! Sabies que aquesta ha d’incloure dues lleis bàsiques? Són la LOPD i la LSSI. Ni se t’acudeixi activar la botiga online sense tenir aquestes escletxes legals preparades! T’expliquem perquè …
Val que crear una botiga en línia és una cosa molt més senzilla que obrir una botiga física. Sobretot al que tràmits burocràtics es refereix, de manera que obrir una botiga en línia requereix molt menys temps per operar que una botiga a l’ús. Tanmateix això no eximeix que hagis de complir amb una sèrie de lleis d’obligat compliment per evitar multes que, de vegades, poden ser voluminoses i posar-te en serioses dificultats de cara a començar a gaudir de la teva nova aventura en línia.
El perquè incloure la LOPD a una botiga online
En un anterior post, et parlem sobre en com actua la LOPD en la digitalització de documents, un aspecte clau a l’hora d’incloure aquests a la teva pàgina web. Però aquesta també ha de complir en si mateixa aquesta Llei Orgànica de Protecció de Dades. I és que l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD), ens obliga a comunicar-li totes les dades de caràcter personal que, a causa de l’exercici de la nostra activitat personal, estem demanant i informar on els emmagatzemem i quin tractament donem d’ells. També en el cas d’una botiga online. ¿I en quin sentit? Doncs quan per exemple es dipositen les dades en un servidor d’un tercer, ja que cal informar-los que s’estan recollint les seves dades i permets l’opció de cancel·lar de la base de dades si ells volen.
El perquè incloure la LSSI en una botiga en línia
La Llei de Serveis de la Societat de la Informació (LSSI) és una altra llei que has de conèixer i posar en pràctica abans d’arrencar amb la botiga en línia. Fa referència a la manera que tenim de comunicar-nos amb els nostres clients per protegir-los més si cap. O el que és el mateix, que aquests puguin tenir informació sobre els prestadors de serveis, els preus dels productes … Una llei que fa especial èmfasi en la publicitat i al màrqueting, ja que la LSII assegura al nostre client que pugui tenir el dret de conèixer la identitat de l’anunciant. També de no rebre missatges promocionals no sol·licitats i fins i tot oposar-se en qualsevol moment a la recepció dels que hagin autoritzat. De la mateixa manera recull la llei necessària per a contractar per Internet, per accedir a les condicions generals de la contractació abans de realitzar una comanda i a obtenir un justificant de recepció del venedor. A més l’article 22.2 de la LSSI ens parla de la regulació de les famoses cookies. Pren nota!
Comparteix