SEO mòbil: per què és important optimitzar-lo?

17 de setembre de 2024

 

Avui en dia la majoria de les persones naveguen a través dels seus telèfons mòbils. Per això, és molt important que els llocs web estiguin optimitzats per a aquests dispositius. Cada vegada són més les persones que utilitzen els mòbils per entretenir-se, informar-se, comprar o jugar, i això vol dir que el SEO mòbil i l’adaptació als dispositius mòbils són punts fonamentals per a qualsevol estratègia de SEO. Per tal d’aconseguir que un lloc web destaqui entre els resultats de cerca i ofereixi una experiència agradable als usuaris, cal assegurar que estigui ben optimitzat per a dispositius mòbils.

 

Predomini del trànsit mòbil

 

L’arribada dels telèfons intel·ligents i les tauletes ha transformat per complet la manera com accedim a la informació online. Segons estudis recents, més del 60% del trànsit web prové de dispositius mòbils, i aquesta xifra continua augmentant. Des de buscar restaurants on sopar fins a comprar roba o sabates online, els usuaris confien i fan servir cada vegada més els dispositius mòbils per satisfer les necessitats diàries.

 

En aquest context, els motors de cerca com per exemple Google, han adaptat els seus algoritmes per prioritzar aquells llocs web que ofereixin una experiència mòbil òptima. Això implica que els llocs web que no estan optimitzats per a dispositius mòbils puguin experimentar una caiguda en la seva aparició en els resultats de cerca, cosa que afecta negativament la seva visibilitat i trànsit orgànic.

 

Què implica el SEO mòbil?

 

El SEO mòbil busca, bàsicament, millorar el rendiment d’un lloc web en dispositius mòbils a través de pràctiques específiques. Això inclou aspectes tècnics com el disseny responsiu, la velocitat de càrrega, la usabilitat mòbil i l’optimització del contingut per a cerques locals.

 

Disseny responsiu: Un disseny responsiu garanteix que un lloc web s’adapti automàticament a la mida de la pantalla del dispositiu, ja sigui un telèfon intel·ligent, una tauleta o un ordinador d’escriptori. Això millora la llegibilitat i l’experiència d’usuari, cosa que provoca una menor taxa de rebot i un compromís més gran per part de l’usuari.

 

Velocitat de càrrega: Els usuaris que naveguen a través dels mòbils són impacients i esperen que els llocs web es carreguin ràpidament. La velocitat de càrrega influeix totalment en l’experiència de l’usuari i en el posicionament entre els resultats de cerca mòbil. Optimitzar imatges, reduir l’ús de recursos externs i utilitzar la tecnologia d’emmagatzematge a la memòria cau són algunes de les estratègies que poden millorar la velocitat de càrrega en dispositius mòbils.

 

Usabilitat mòbil: La navegació intuïtiva i la facilitat d’ús són fonamentals en dispositius mòbils. Elements com ara botons i menús, han de ser prou grans i espaiats per facilitar la interacció amb els dits. A més, és recomanable minimitzar els pop ups intrusius que moltes vegades dificulten la navegació en dispositius mòbils.

 

Optimització del contingut de cerques locals: A causa de l’augment de les cerques mòbils basades en la ubicació, és crucial optimitzar el contingut per a termes de cerca locals. Això inclou afegir paraules clau geogràfiques rellevants al contingut, crear pàgines específiques per a ubicacions locals i optimitzar la informació de contacte i els horaris d’obertura.

 

Quins beneficis aporta l’optimització per a dispositius mòbils al SEO?

 

L’optimització de llocs web per a dispositius mòbils no només millora l’experiència de l’usuari, sinó que també ofereix una sèrie de beneficis tangibles en termes de SEO i visibilitat en línia:

 

Millor classificació en resultats de cerca mòbil: Google i altres motors de cerca prioritzen els llocs web optimitzats per a dispositius mòbils als resultats de cerca mòbil. Si es millora la usabilitat mòbil i la velocitat de càrrega, els llocs web tenen més probabilitats d’aparèixer en zones més altes de les SERP (pàgines de resultats de cerca) mòbils.

 

Reducció de la taxa de rebot: Els usuaris tendeixen a abandonar els llocs web que no estan optimitzats per als dispositius mòbils, ja que això els provoca una mala experiència d’usuari. Gràcies a oferir un disseny responsiu i una navegació intuïtiva, es redueix la taxa de rebot i s’augmenta el temps de permanència al lloc web.

 

Augment de la taxa de conversió: Una experiència d’usuari mòbil positiva pot influir significativament a la taxa de conversió. En facilitar la navegació i l’accés a la informació, els llocs web optimitzats per a dispositius mòbils poden augmentar les conversions, ja sigui en forma de vendes, subscripcions o interaccions amb el contingut.

 

Major visibilitat en cerques locals: L’optimització del contingut per a cerques locals millora la visibilitat en els resultats de cerca locals, cosa que és especialment important per a les empreses amb presència física. En aparèixer en els resultats de cerca locals, les empreses poden atraure clients potencials propers i augmentar el trànsit i les conversions en línia i fora de línia.

 

En conclusió, en un món on els dispositius mòbils dominen el panorama digital, l’optimització de llocs web per a aquests dispositius s’ha tornat essencial per a qualsevol estratègia de SEO. L’adaptació a dispositius mòbils no només millora l’experiència de l’usuari, sinó que també ofereix una sèrie de beneficis en termes de visibilitat en línia, classificació en motors de cerca i taxa de conversió. A Ciclick entenem la importància de l’optimització per a dispositius mòbils per obtenir un èxit online, per això, dissenyem i programem tot tipus d’aplicacions a través d’internet. Des de llocs web corporatius fins a complexos sistemes de gestió de continguts, utilitzant sempre les últimes tecnologies per a assolir els millors resultats. Webs més ràpids, funcionals i preparats per a aconseguir el millor posicionament en cercadors, sistemes de gestió fàcils d’utilitzar i eficients, plataformes de comerç electrònic eficaces… Contacta amb nosaltres sense compromís. 

Comparteix